8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği Gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi İktisadi Düşünce Kulübü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Cam Tavanları Yıkalım" adlı bir konferans düzenledi. Konferansta konuşan Bartın TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Şahiner, eğitim ve kadın istihdamının önemine dikkat çekti. Kadın girişimcilerin Yönetim Kurulu üyeleriyle 2013 yılında genç kızların hayata kazandırılması ve iş hayatında rol model edinmeleri amacıyla bir proje ürettiklerini belirten Şahiner, BAKKA'nın desteklediği bu projeyle kırsal alanda yaşayan ve yaşı 18'i geçmeyen 100 kız çocuğuna alanında uzman eğitmenler aracılığı ile eğitim verdiklerini anımsattı. Proje ile okula gitmeyen genç kızların ortaöğretim ve yükseköğretime kayıt olmalarının amaçlandığını ifade eden Şahiner, "2015 yılında yine BAKKA desteğiyle 'Bartın misafirlerini bekliyor' isimli projeye imza attık. Bu proje ile de kadınların eğitim yolu ile hizmet ve turizm sektörü alanlarında iş gücü piyasasına kazandırılmalarını amaçladık" dedi.