image/svg+xml
image/svg+xml

Bağımlılık ile Mücadele Eğitimi Gerçekleştirildi

30 Mayıs 2022 Pazartesi günü 13:30’da üniversitemiz Kutlubey Yerleşkesi Kütüphane Binası konferans salonunda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bartın Merkez Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli Sosyal Çalışmacı Coşkun Deniz Çavuş ve Psikolog Burcu Balak tarafından "Bağımlılık ile Mücadele" konusunda, üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Fakültesi öğrencilerine yönelik eğitim verildi.

Açılış konuşmasında, sigara örneği üzerinden bağımlılığın kötü etkilerinden bahseden üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Karakaş, cebindeki sigara paketini sahneye bırakarak sigara kullanımını an itibari ile bıraktığını söyleyerek örnek bir davranış sergiledi. Konuşmasının devamında Karakaş, ‘Her gün bir paket sigara içen de bağımlıdır haftada bir tane içende. Burada önemli olan niceliksel miktardan ziyade bağımlı olduğumuz maddeye olan verdiğimiz irademizdir. Eğer o madde kullanım gereksinimi bizim irademiz dışında gerçekleşiyorsa bağımlılık halini almıştır.’ diyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmasının ardından Sosyal Çalışmacı Coşkun Deniz Çavuş, madde bağımlılığı sorununun genel çerçevesi üzerine bilgi vererek konuşmasına başladı. Konuşmasının devamında sigara, alkol, esrar, eroin vb. bağımlılık yapıcı maddelere ayrı ayrı değinen Çavuş, bağımlılık döngüsünden, doğru bilinen yanlışlardan ve alınması gereken tedbirlerden bahsetti.

Coşkun Deniz Çavuş’un madde bağımlılığı ile ilgili konuşmasının ardından Psikolog Burcu BALAK söz alarak pandemi sonrası gündemde olan sosyal medya bağımlılığından bahsetti. Konuşmasında kötüye kullanım ve ardından gelen bağımlılık sürecine değinen Balak, bağımlılık tanılarını vurgulayıp önlem almak için önerilerde bulundu.

Eğitimin sonuna doğru yapılan soru cevap kısmından sonra Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Karakaş ve fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şaban Esen tarafından katılımcılara teşekkür belgesi takdim edildi. Konferans, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
  • BARÜ Asya'nın En İyileri Arasında

  • İktisat Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi

  • Bartın Üniversitesi İktisat Bölümü, S.T.A.R Akreditasyon Standartları İçin Başvuru Yaptı

  • Bölümümüz Bayramlaşma Etkinliği

  • Öğrencilerimizle İftar Yemeği Buluşması

  • Bölümümüz İktisat Teorisi Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Özlem FİKİRLİ YÜCEL atanmıştır.

  • Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Emrah Eray AKÇA Doçent Unvanı Almaya Hak Kazanmıştır.

  • Bölümümüz İktisat Teorisi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi Sefa GÜNDÜZ atanmıştır.

  • Birinci sınıf öğrencilerimiz, Bartın Müzesi'ne ziyarette bulundu.

  • Bölüm Başkanımız 1. Sınıf Öğrencilerimiz ile Bir Araya Geldi.