Program Öğrenme Çıktıları
PÇ1: Güncel iktisadi sorunları çözmede disiplinler arası diğer sosyal bilim dallarından da yararlanarak sistematik çözüm yolları geliştirebilme becerisi kazanır.
PÇ2: İktisadi sorunların çözümünde makro iktisat ve mikro iktisat teorilerinin bilgilerini kullanır.
PÇ3: Ülkeler arasındaki ekonomik sistem ve politikaların farklılaşmasının kaynaklarını iktisadi düşüncenin tarihsel gelişimi perspektifinde bilir.
PÇ4: İktisadi ve idari bilimler alanındaki diğer disiplinlerde (lojistik, akıllı lojistik vb.) uzmanlaşır.
PÇ5: İktisat biliminin alt bilim dallarında (bölgesel kalkınma, bölgesel entegrasyon, bölgesel uygulamalar vb.) uzmanlaşır.
PÇ7: Mezuniyet sonrası profesyonel iş hayatlarında muhasebe ve istatistik bilgisini kullanır.
PÇ8: Profesyonel iş hayatlarında ve günlük yaşantılarında temel düzeyde yabancı bir dilde iletişim kurma becerisi kazanır.
PÇ9: Temel bilgisayar programlarının yanı sıra iktisadi ve istatistiki analizde kullanılan yazılımlardan en az birini kullanabilme becerisi kazanır.
PÇ10: Ülkeler arasındaki iktisadi gelişme farklılıklarının açıklanmasında uluslararası iktisat, iktisadi büyüme, iktisadi kalkınma teorileri ve politikalarını kullanabilme becerisi elde eder.
PÇ11: İktisadi verilerin analizinde ekonometri ve matematiksel iktisat bilgilerine dayanarak tutarlı ve bilimsel sonuçlar ortaya koyar.
PÇ12: Ekonomik ve sosyal olayların tarihsel perspektifte gelişimlerini değerlendirmede İktisadi Düşünce ve İktisat Tarihi bilgilerini kullanır.
Program Eğitim Amaçları ve Öğrenme Çıktıları ilişkisi için tıklayınız.