Yetenek Her Yerde - Bölgesel Kariyer Fuarları

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen 'Yetenek Her Yerde-Bölgesel Kariyer Fuarları' 2023 yılı içinde 126 üniversitenin katılımıyla 11 farklı ilde gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda, Bartın Üniversitesi'nin paydaş olarak yer aldığı Orta Karadeniz Kariyer Fuarı, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ev sahipliğinde 10 üniversitenin paydaş katılımları ile 20-21 Mart 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kariyer Fuarına katılan öğrenci ve mezunlarımız; meslekleri hakkında derinlemesine bilgi alabilir, öz yeterliliklerinin farkına vararak mesleki becerilerini geliştirebilir, alanlarına uygun birçok firma ile tanışarak detaylı bilgi alma şansı elde edebilir, katılımcı firmaların iş ve staj süreçleri hakkında detaylı bilgi edinerek başvuru yapabilir, girişimciler ile bir araya gelerek kendi markalarını oluşturmak ve hayallerindeki işi hayata geçirmek için önerileri dinleyebilirler. Kariyer Fuarına katılım için kayıtlar sadece Yetenek Kapısı Platformu üzerinden (yetenekkapisi.org) yapılmaktadır. Öğrenci/Mezun Kaydı sekmesi üzerinden kayıt oluşturma işlemi başlayacak olup, öğrenim durumu ve kişisel bilgiler girildikten sonra e-posta adreslerine gelen aktivasyon bağlantısı ile hesaplar aktif hale getirilerek kariyer fuarına kayıtlarını tamamlayabilirler. Ülke genelinde pek çok kariyer fuarı yapıldığından Üniversitemiz öğrenci ve mezunlarının Kariyer Fuarları sekmesinden OKAF'ı seçmesi önem arz etmektedir. Fuar alanına girişte karekod kullanılacaktır. Bu nedenle, kayıt işleminin ardından e-posta adreslerine iletilen karekod bilgisinin indirilmesi veya çıktısının alınması önemlidir. Okaf için detaylı bilgiye https://okaf.omu.edu.tr/ adresinden veya üniversitemiz kariyer merkezi web sayfasından https://kariyer.bartin.edu.tr/ ulaşabilirsiniz. Öğrenci ve mezunlarımızın kariyer gelişimleri için oldukça önemli olan ve birçok firma ile tanışarak iş ve staj imkanları yakalayabilecekleri bu fuara katılmaları fayda sağlayacaktır.