image/svg+xml
image/svg+xml

2022-2023 Akademik Yılı İktisat Bölümü Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi

Üniversitemizi ve bölümümüzü tercih ederek üniversite hayatına başlayan birinci sınıf öğrencilerimizin karşılaşacağı yeni durumlara alışabilmesi, kolaylıkla uyum sağlayabilmesi için bölümümüz tarafından 28 Eylül 2022 Çarşamba günü 14:00’da fakültemiz 2-10 nolu sınıfında oryantasyon programı geçekleştirildi.

Programda, üniversitemizin işleyişi, eğitim süreci boyunca öğrencilerimize sunulan hak ve olanaklar ve tüm öğrencilerin gereksinim duyacağı temel bilgiler anlatıldı.

Üniversitemiz tanıtım filmi izletilerek başlanan programda, açılış konuşmasını yapan bölüm başkanımız Doç. Dr. Ramazan Arslan bölümümüze yeni kaydolan öğrencilere, genel bir çerçeve ile fakültemiz ve bölümümüz hakkında bilgilendirme yaptı. Ardından bölüm öğretim elemanlarımız kendilerini tanıtarak, hangi dönemde hangi derslerde birlikte olacaklarına dair bilgileri aktardırlar.

Programın devamında Dr. Mehmet Akif PEÇE, üniversitemiz, fakültemiz ve bölümümüz web sitelerini tanıtarak öğrencilere gerekli tüm bilgilere nasıl erişim sağlayabileceklerini gösterdi. Kütüphane hizmetine de değinen hocamız bunun yanı sıra öğrenci odaklı bir üniversite olduğumuzdan bahsederek yaşayabilecekleri herhangi bir sorunda izlemeleri gereken çözüm yollarından bahsetti.

Doç. Dr. Havanur Ergün TATAR, bölümümüzün geçtiğimiz yıl yaptığı etkinliklere değindi ve TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programının önemini vurgulayarak üniversitemizin ve bölümümüzün elde ettiği başarılara özellikle dikkat çekti. Hocamız; Erasmus, Mevlana ve Farabi gibi öğrenci değişim programlarından da kısaca bahsederek sözlerini tamamladı.

Dr. Öğr. Üyesi Devran ŞANLI, üniversitemizde öğrencilerimize sunulan sağlık imkanlarından ve öğrencilerin kalite süreçlerindeki rollerinden bahsetti. 

Dr. Mustafa Emir YÜCEL, enerji tasarrufu ve üniversitemizde uygulanan geri dönüşüm çalışması olan sıfır atık projesi hakkında bilgilendirme yaptı.

Tüm hocalarımız, danışmanlık saatleri içerisinde öğrencilerin kendileri ile görüşebileceğini ve buna ek olarak mail aracılığı ile de iletişime geçebileceklerini vurguladılar.

Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
  • Bartın Üniversitesi İktisat Bölümü, S.T.A.R Akreditasyon Standartları İçin Başvuru Yaptı

  • Bölümümüz Bayramlaşma Etkinliği

  • Öğrencilerimizle İftar Yemeği Buluşması

  • Bölümümüz İktisat Teorisi Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Özlem FİKİRLİ YÜCEL atanmıştır.

  • Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Emrah Eray AKÇA Doçent Unvanı Almaya Hak Kazanmıştır.

  • Bölümümüz İktisat Teorisi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi Sefa GÜNDÜZ atanmıştır.

  • Birinci sınıf öğrencilerimiz, Bartın Müzesi'ne ziyarette bulundu.

  • Bölüm Başkanımız 1. Sınıf Öğrencilerimiz ile Bir Araya Geldi.

  • ÖĞRENCİMİZLE GURUR DUYDUK

  • Bölümümüze Yurtdışı Araştırma Ziyareti