image/svg+xml
image/svg+xml

Bilim ve İktisat Söyleşileri - 3

Bölümümüz tarafından 6 Mayıs 2021 Perşembe Saat 16:00'da "Bilim ve İktisat Söyleşileri" etkinlik serisi kapsamında Emekli Vali Mustafa TEKMEN tarafından "Bölgesel Kalkinma ve Bolgesel Kalkinmaya İlişkin İyi Uygulama Örnekleri ile Bölgesel Kalkinmada Üniversitelerin Rolü" konu başlıklı söyleşi gerçekleştirilmiştir. Söyleşimizi bu linkten izleyebilirsiniz.  






Mustafa TEKMEN Özgeçmiş 


1952 yılında Kütahya’nın Altıntaş İlçesinde doğdu. İlkokulu Kütahya’da bitirdi. Ortaöğrenimini Ankara’da tamamladı. 1976-1977 öğrenim yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümünden mezun oldu.

1978-1981 yılları arasında Gümrük ve Tekel Bakanlığı’nda Tekel Müfettişi olarak görev yaptı.

1981 yılında Kütahya’da Kaymakam Adayı olarak başladığı Mülki İdare Amirliği mesleğinde sırası ile Tavşanlı, Bayramiç ve Yenice Kaymakam Vekilliklerinde bulundu.

1983 yılında Kahramanmaraş Türkoğlu, 1987 yılında Ordu Akkuş, 1989 yılında da Denizli Acıpayam Kaymakamlıklarına atandı.

1989 yılında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’ne, 1990 yılında da Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı.

Bu arada Bakanlıkça verilen görev üzerine, 1995 yılında, kamu yönetiminde büyük önem arz eden “Yetki Devri’nin bütün hukuki yönleri ve sonuçlarını belirleyen” bir İnceleme ve Araştırma Raporu hazırladı. Buna istinaden bakanlıkların pek çok görev ve yetkisi taşraya ve alt birimlere devredilerek, kamu yönetiminde kırtasiyecilikten ve bürokrasiden tasarruf sağlandı.

1996 yılında Bakanlıkça başlatılan “Mahalli İdarelerin Geliştirilmesine Yönelik Reform Çalışmaları” kapsamında hazırlanan “Kanun Taslakları”nı hazırlayan komisyonda görev yaptı.

1997 yılında, yine Bakanlıkça verilen görev üzerine, “Bürokratik İşlemlerin Azaltılması ve Hizmetlerin En Kısa Sürede Sonuçlandırılması İçin Merkezi İdarenin İllere ve Mahalli İdarelere Devredebileceği Yetki ve Görevler”in belirlendiği İnceleme ve Araştırma Raporu’nu hazırladı ve bu rapor Bakanlıkça uygulamaya konduğu gibi diğer Bakanlıklar’da da uygulanması önerisiyle Başbakanlığı sunuldu.

1997 yılında, “Belediye İktisadi Teşebbüsleri” üzerinde hazırladığı Yüksek Lisans Tezi ile mastır yaptı.

Bugüne kadar, merkezi ve mahalli idareler konularında, çok sayıda makale ve incelemeleri yayımlandı. Ulusal ve uluslararası kongrelere katıldı, tebliğler sundu ve oturumlar yönetti.

2000 yılında, İçişleri Bakanlığı tarafından Türkiye’nin Avrupa Birliğine katılım sürecinde bazı yasalarda gerek görülen değişikliklerle ilgili olarak, “düşünce ve bunu ifade etme özgürlüğü; toplantı ve gösteri yürüyüşleri uygulamaları” konularında inceleme ve araştırma yapmak üzere 6 ay süre ile İngiltere’ye gönderildi.

2003-2005 yıllarında Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Ocak 2006-Eylül 2009 tarihleri arasında da İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü.

18 Eylül 2009 - 8 Ağustos 2012 tarihleri arasında Ardahan Valiliği görevinde bulundu.

Merkezde “Temsilci Vali” görevini yürütmekte iken 30.07.2017 tarihinde yaş haddinden emekli oldu.

Evli ve 3 çocuk babası olup,  Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

  • Bartın Üniversitesi İktisat Bölümü, S.T.A.R Akreditasyon Standartları İçin Başvuru Yaptı

  • Bölümümüz Bayramlaşma Etkinliği

  • Öğrencilerimizle İftar Yemeği Buluşması

  • Bölümümüz İktisat Teorisi Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Özlem FİKİRLİ YÜCEL atanmıştır.

  • Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Emrah Eray AKÇA Doçent Unvanı Almaya Hak Kazanmıştır.

  • Bölümümüz İktisat Teorisi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi Sefa GÜNDÜZ atanmıştır.

  • Birinci sınıf öğrencilerimiz, Bartın Müzesi'ne ziyarette bulundu.

  • Bölüm Başkanımız 1. Sınıf Öğrencilerimiz ile Bir Araya Geldi.

  • ÖĞRENCİMİZLE GURUR DUYDUK

  • Bölümümüze Yurtdışı Araştırma Ziyareti