image/svg+xml
image/svg+xml

Bölümümüzde ‘Osmanlı’da Vakıf Medeniyeti’ Konulu Konferans Gerçekleşti.

Bölümümüzde ‘Osmanlı’da Vakıf Medeniyeti’ konulu konferans gerçekleşti.

Bölümümüz tarafından, 10 Mayıs 2022 Salı günü saat 14:00'da çevirim içi (online) olarak Vakıflar Haftası kapsamında ''Osmanlı'da Vakıf Medeniyeti'' konulu konferans gerçekleştirildi. Konferans,  bölüm başkanımız Doç. Dr. Ramazan Arslan’ın ve fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şaban Esen’in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmasına vakfın tanımıyla başlayan bölüm başkanımız Doç. Dr. Ramazan Arslan, konuşmasının devamında Osmanlıdan önceki toplumlarda da vakıf benzeri yardımlaşma ve dayanışma hizmetini yapan kurumlar olduğunu ve bu kurumların Selçuklu döneminde vakıf şeklinde zirve yaptığını Osmanlı’da ise bir vakıf medeniyeti haline dönüştüğünü belirtti. Osmanlı’da vakıf çokluğundan dolayı vakıf medeniyeti tabiri kullanıldığını ifade etti.

Bölüm başkanımızın ardından söz alan fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şaban Esen söz aldı. Dekanımız konuşmasında Osmanlı döneminde kurulmuş olan ilginç vakıflardan söz etti. Konferansın faydalı olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından yazar Erdal Arslan sunumunu yaptı. Sunumuna vakfın mana ve önemini belirterek başlayan yazar, Osmanlı Devleti’nde kurulan ilk vakıf örneklerinden söz etti. ‘Her ne kadar Selçuklu döneminde vakıf müessesesi önemli bir yere sahip olsa da Osmanlı’daki kadar sistematik değildi’ diyerek Osmanlı Devleti’nde vakıf kurumunun önemini dile getirdi.

Öğretim elemanlarının ve çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı konferans,  soru cevap kısmı ile devam etti.  Konferans fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şaban Esen’in yazar Erdal Arslan’a teşekkür belgesini takdim etmesi ile sona erdi.

Bu haberin detaylarına ve YouTube video kaydına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
  • Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. İlkben AKANSEL Profesör Kadrosuna Atanmıştır

  • İktisat Bölümü 15 Yaşında

  • STAR Akreditasyon Değerlendirme Takımı Saha Ziyaretini Tamamladı

  • Görünmez Engelleri Kaldıralım, Birlikte Daha Güçlüyüz

  • İktisat ve UTL Bölümleri Yeni Toplantı Salonunu Hizmete Açtı

  • Değerli Mezunumuzdan Bölümümüze Anlamlı Ziyaret

  • KOSGEB Avrupa KOBİ Haftası Etkinlikleri Kapsamında Bartın OSB’ye Ziyaret

  • BARÜ’de 9 Ülkeden Gelen Bilim ve Teknoloji Tutkunları Fikirleriyle Bir Araya Geldi

  • Erasmus Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi

  • BARÜ, “Araştırma Kalitesinde” Dünyada İlk 500’de, Türkiye’de 2. sırada