image/svg+xml
image/svg+xml

Bölümümüzde ‘Osmanlı’da Vakıf Medeniyeti’ Konulu Konferans Gerçekleşti.

Bölümümüzde ‘Osmanlı’da Vakıf Medeniyeti’ konulu konferans gerçekleşti.

Bölümümüz tarafından, 10 Mayıs 2022 Salı günü saat 14:00'da çevirim içi (online) olarak Vakıflar Haftası kapsamında ''Osmanlı'da Vakıf Medeniyeti'' konulu konferans gerçekleştirildi. Konferans,  bölüm başkanımız Doç. Dr. Ramazan Arslan’ın ve fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şaban Esen’in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmasına vakfın tanımıyla başlayan bölüm başkanımız Doç. Dr. Ramazan Arslan, konuşmasının devamında Osmanlıdan önceki toplumlarda da vakıf benzeri yardımlaşma ve dayanışma hizmetini yapan kurumlar olduğunu ve bu kurumların Selçuklu döneminde vakıf şeklinde zirve yaptığını Osmanlı’da ise bir vakıf medeniyeti haline dönüştüğünü belirtti. Osmanlı’da vakıf çokluğundan dolayı vakıf medeniyeti tabiri kullanıldığını ifade etti.

Bölüm başkanımızın ardından söz alan fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şaban Esen söz aldı. Dekanımız konuşmasında Osmanlı döneminde kurulmuş olan ilginç vakıflardan söz etti. Konferansın faydalı olmasını temenni ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından yazar Erdal Arslan sunumunu yaptı. Sunumuna vakfın mana ve önemini belirterek başlayan yazar, Osmanlı Devleti’nde kurulan ilk vakıf örneklerinden söz etti. ‘Her ne kadar Selçuklu döneminde vakıf müessesesi önemli bir yere sahip olsa da Osmanlı’daki kadar sistematik değildi’ diyerek Osmanlı Devleti’nde vakıf kurumunun önemini dile getirdi.

Öğretim elemanlarının ve çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı konferans,  soru cevap kısmı ile devam etti.  Konferans fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şaban Esen’in yazar Erdal Arslan’a teşekkür belgesini takdim etmesi ile sona erdi.

Bu haberin detaylarına ve YouTube video kaydına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
  • Bartın Üniversitesi İktisat Bölümü, S.T.A.R Akreditasyon Standartları İçin Başvuru Yaptı

  • Bölümümüz Bayramlaşma Etkinliği

  • Öğrencilerimizle İftar Yemeği Buluşması

  • Bölümümüz İktisat Teorisi Anabilim Dalına Dr. Öğr. Üyesi Özlem FİKİRLİ YÜCEL atanmıştır.

  • Bölümümüz Öğretim Üyelerinden Emrah Eray AKÇA Doçent Unvanı Almaya Hak Kazanmıştır.

  • Bölümümüz İktisat Teorisi Anabilim Dalına Araştırma Görevlisi Sefa GÜNDÜZ atanmıştır.

  • Birinci sınıf öğrencilerimiz, Bartın Müzesi'ne ziyarette bulundu.

  • Bölüm Başkanımız 1. Sınıf Öğrencilerimiz ile Bir Araya Geldi.

  • ÖĞRENCİMİZLE GURUR DUYDUK

  • Bölümümüze Yurtdışı Araştırma Ziyareti