İKTİSAT BÖLÜMÜ “DÜNYA KADINLAR GÜNÜ” ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

İktisat bölümünün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği “Kadınların İş Hayatında Karşılaştıkları Zorluklar” konulu etkinlik, 08.03.2022 tarihinde gerçekleşti.

Etkinlik, üniversitemizin tanıtım filmi ile başladı. Sunum filminin ardından bölüm başkanı sayın Doç. Dr. Ramazan ARSLAN, açılış konuşmalarını yaptı. Konuşmasına “Dünya Kadınlar Günü”nü kutlayarak başlayan bölüm başkanımız,  kadınların, insanlık tarihinde üretim hayatının her aşamasında yer aldığını,  Sanayi Devrimi’yle ücret karşılığı çalışmaya başladığını, “Önümüze gelen her bir sıcak çorbada, arkamızdan okunan her bir duada, kadın emeği” olduğunu ifade etti. Konuşmasını “tüm kadınlarımıza hayata kattıkları değerden ötürü şükranlarımı sunuyorum” diyerek tamamladı. Bölüm başkanımızın konuşmasının ardından iktisat bölümü öğretim üyesi sayın Doç. Dr. İlkben AKANSEL hocamız “Kadınların İş Hayatında Karşılaştıkları Zorluklar” konulu seminerini sundular.

Hocamız seminerinde kadınların iş hayatında karşılaştığı zorluklara detaylı bir şekilde değindi. Seminerini kadın emeği ve istihdamı, emek ve kadın emeği arasındaki farklar, ücretli kadın işgücü, ortodoks ve heteredoks iktisat ayrımı, toplumsal cinsiyet ayrımının kadın istihdamını belirlemedeki rolü konu başlıkları temelinde tamamladı.

Seminerin hedef kitlesi öğrenciler olmakla beraber öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrencilerin katılım sağladıkları görüldü. Seminer,  soru cevap kısmının ardından sona erdi.