İktisat Bölümü Eğitim Seminerleri - 2

İKTİSAT BÖLÜMÜ ‘KARİYER GÜNLÜKLERİ’ ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Bölümümüz tarafından ”Eğitim Seminerleri" kapsamında  ‘Kariyer Günlükleri’ konulu seminer, 24 Mart 2022 tarihinde saat 14:00’da çevirim içi (online) olarak gerçekleşti.

Seminer,  bölüm başkanımız sayın Doç. Dr. Ramazan ARSLAN’ın ve fakültemiz dekanı sayın Prof. Dr. Şaban ESEN’in açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarının ardından öğretmen ve yönetici sayın Kader YANMAZ ile eğitimci / yazar ve sınav strateji uzmanı sayın Şemsettin TÜZEL sunumlarını gerçekleştirdi.

Her iki hocamız sunumlarını aşağıdaki sorular çerçevesinde detaylandırdı:

. Hangi mesleği yapmalıyım, kendimi ne kadar tanıyorum?

. Okuduğum bölüm hangi meslekleri yapmamı sağlar?

. KPSS nasıl bir süreç, nereden başlamalıyım?

. Tek çarem KPSS mi?

. KPSS’ye girmek istemiyorum, peki nasıl iş bulacağım?

. Özel sektörde iş bulabilir miyim?

Her iki konuşmacı, bu sorular ekseninde öğrencilere kariyerleriyle ilgili yol haritası niteliğinde önemli bilgiler verdi. Bu yol haritasında öğrencilerin en çok yaptığı hatalar ve bu hataların telafisi için yapılması gerekenler irdelendi. Yanlış yapmanın bir kötülük olmadığı, aksine yanlışların en iyi öğretmen olduğunu hatırlatan eğitimciler; ‘Hata ya da yanlış yapmaktan korkmayın. Yanlışlarınızdan dersler çıkarın. Özellikle sınavlarda sadece mantığınıza uygun geleni yapmayın. Sınavın mantığına uygun hareket etmeyi öğrenin. Oyunu kurallarına göre oynayın, sınavda sizi bekleyen tuzaklara düşmeyin. Size en kolay gelen cevapların bile sizin için birer tuzak olabileceğini unutmayın.” gibi önemli tavsiyelerde bulundu. Ayrıca konuşmacılar, okudukları bölümden mezun olduktan sonra öğrencilere hangi mesleklerin yapılabileceğine dair avantaj ve dezavantajlardan bahsettiler. Bunun yanı sıra KPSS süreci hakkında detaylı olarak açıklamalar yaparak; öğrencilerimizi bu sürece nasıl hazırlanılması gerektiğini sürecin başlangıç aşamasından son aşamasına değin detaylıca anlattılar.

Öğretim elemanı ve özellikle çok sayıda öğrencinin katılım sağladığı seminer,  soru cevap kısmı ile devam etti.  Seminer sonunda,   bölüm başkanımız Sayın Doç. Dr. Ramazan ARSLAN, konuşmacı sayın Kader YANMAZ ve sayın Şemsettin TÜZEL’e teşekkür ederek,  teşekkür belgelerini takdim etti.  Seminer, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Bu haberin detaylarına ve youTube video kaydına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: