İktisat Kariyer Günleri Etkinliği Gerçekleştirildi

22 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 15:00'da fakültemizdeki 3-37 nolu derslikte öğrencilerimize yönelik “Kariyer Günleri Etkinliği” gerçekleştirildi.
Etkinlik,  bölüm başkanımız sayın Doç. Dr. Ramazan ARSLAN’ın açılış konuşmaları ile başladı. Bölüm başkanımız konuşmasında Akademisyenlik mesleğinin kimlere hitap ettiğini, Akademisyenliğin hem meslek hem de yaşam biçimi oluğunu vurguladı.

Açılış konuşmasının  ardından bölümümüz öğretim elemanı Arş. Gör. Damla Gökmen tarafından "Yüksek Lisans ve Doktora Fırsatları" adlı sunum ve ardından bölümümüz öğretim elemanı Arş. Gör. Merve Cin tarafından "Akademik Kariyer Fırsatları" adlı sunum yapıldı.

Hocalarımız sunumlarını aşağıdaki sorular çerçevesinde detaylandırdı:

. Yüksek Lisans ve Doktora Nedir? Başvuru şartları nelerdir? Başvuru ve kabul süreçleri nasıl işler?
. Bölümümüz bünyesinde bulunan lisansüstü eğitimleri nelerdir?
. Akademisyenlik nedir? Akademik unvanlar nasıl sınıflandırılır?
. Araştırma görevlisi/Öğretim görevlisi olmak için ne yapılmalı?
. Öğretim elemanı başvuru ve kabul süreçleri nasıl işler?

Hocalarımız bu sorular ekseninde öğrencilere kariyerleriyle ilgili yol haritası niteliğinde önemli bilgiler verdi.

Etkinlik,  soru cevap kısmı ile devam etti.  Etkinlik sonunda,   bölüm başkanımız Sayın Doç. Dr. Ramazan ARSLAN, Arş. Gör. Damla Gökmen  ve Arş. Gör. Merve Cin’e teşekkür ederek,  teşekkür belgelerini takdim etti.  Seminer, karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.
  • Erasmus Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

• Çift Anadal Programı (ÇAP) ve Yandal Programı Etkinliği Gerçekleştirildi

• "Eğitimcilerin Eğitimi" Etkinliği Düzenlendi.

• Staj Hareketliliği Etkinliği Gerçekleştirildi

• İşkur Kurum Hizmetleri Tanıtım Etkinliği Gerçekleştirildi