Öğrencilerimize SMMM ve Bankacılık Mesleği Anlatıldı

Bölümümüz tarafından 16 Mayıs 2022 Pazartesi günü saat 14:00'da fakültemizdeki 3-35 nolu derslikte iktisat bölümü öğrencilerine yönelik SMMM ve Bankacılık Mesleği Hakkında Bilgilendirme Etkinliği gerçekleştirildi.

‘Bankacılık Mesleği’ konusunda Ziraat Katılım Bankası Bartın Şube Müdürü Rahime Öztürk ve ‘Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Mesleği’ konusunda ise Bartın SMMM Odası Başkanı Mustafa Fındık tarafından bilgilendirme yapıldı.

Mustafa Fındık, serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleğinin detayları hakkında bilgi verdi. Sunumuna mali müşavirlik mesleğinin ne anlam ifade ettiğini anlatarak başlayan Mustafa Fındık, mali müşavir olma şartlarından ve muhasebe mesleğinin ekonomik kazançlarından ve avantajlarından bahsetti. Mustafa Fındık, muhasebecilik mesleğinin geleceği hakkında bilgi vererek sunumunu tamamladı. Mali müşavirlik mesleğinin sunumu ardından söz alan Ziraat Katılım Bankası Bartın Şube Müdürü Rahime Öztürk tarafından, etkinlik kapsamında bankacılık sektörü, bankacılık faaliyetleri, bankalarda istihdam olanakları ve aranılan personel nitelikleri hakkında öğrencilere bilgiler verildi. Her iki katılımcımızda öğrencilere kendilerini hangi yönde geliştirmeleri gerektiğine dair tavsiyelerde bulundu.

Sunumların ardından öğrencilerin soruları yanıtlandı. Etkinlik; katılımcılara, fakültemiz dekanı Prof. Dr. Şaban Esen tarafından teşekkür plaketi ve bölüm başkanımız Doç. Dr. Ramazan Arslan tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.